Met twee decennia van toegewijde dienst aan de Nederlandse politie, beginnend bij de gemeentepolitie en later bij de regiopolitie Brabant Zuid-Oost, kan ik terugkijken op een carrière die zowel vervulling als bijdrage aan de samenleving bracht.

Dankzij mijn achtergrond in sport en voeding werd ik vijftien jaar geleden gevraagd om de cursus “Fit en Gezond” te verzorgen voor collega’s, met als doel hun algehele welzijn te bevorderen. De bevredigende resultaten gaven mij de eer om deze cursus twee opeenvolgende jaren te mogen leiden.

De wending kwam toen het ministerie besloot dat operationele collega’s moesten voldoen aan een fysieke vaardigheidstoets (FVT). Ik kreeg de opdracht een plan te ontwikkelen voor degenen die deze normen niet behaalden. Interessant genoeg toonde de eerste meting een dusdanig interessant beeld dat de minister besloot de verplichting te laten varen, wat het einde van mijn project markeerde.

In 2010 besloot ik figuurlijk mijn politiepet aan de kapstok te hangen, aangespoord door het aanzienlijke aantal individuen dat ik door middel van mijn behandelingen had kunnen helpen. Dit stimuleerde me om van mijn passie mijn beroep te maken.

Met de jaren, en na diverse opleidingen en rijke ervaringen, ben ik momenteel actief bezig om mijn inzichten te delen als ‘Metaboloog’. In deze discipline werk ik op basis van de grondslagen van epigenetica.