Jane McLelland: Een pionier in integrale kankerbehandeling

Introductie: 


Jane McLelland is een naam die steeds vaker wordt genoemd in de wereld van alternatieve en integratieve kankerbehandelingen. Haar boek, “How to Starve Cancer,” heeft de aandacht getrokken van patiënten, zorgverleners en onderzoekers wereldwijd. McLelland is een inspirerende figuur die haar eigen strijd tegen kanker heeft omgezet in een zoektocht naar nieuwe behandelingsbenaderingen. In dit artikel zullen we nader ingaan op het leven en werk van Jane McLelland en haar bijdrage aan de kankerbehandeling.


Een persoonlijk verhaal: Jane McLelland is een voormalig uitgeefster en marketingprofessional die geconfronteerd werd met een ernstige diagnose: uitgezaaide baarmoederhalskanker. Geconfronteerd met beperkte behandelopties en een sombere prognose, besloot McLelland zelf op zoek te gaan naar alternatieve behandelingsmogelijkheden. Haar persoonlijke ervaring motiveerde haar om diepgaand onderzoek te doen naar kankerbiologie en behandelingsstrategieën.


De McLelland Methode: McLelland ontwikkelde haar eigen behandelingsbenadering, die ze de “McLelland Methode” noemt. Deze methode combineert conventionele medische behandelingen, zoals chirurgie, chemotherapie en bestralingstherapie, met repurposed drugs en dieetveranderingen. Het doel is om kanker te bestrijden door verschillende routes en mechanismen aan te pakken en een ongunstige omgeving voor kankercellen te creëren.


Repurposed drugs en off-labelgebruik: Een essentieel aspect van de McLelland Methode is het gebruik van repurposed drugs, oftewel geneesmiddelen die oorspronkelijk ontwikkeld waren voor andere aandoeningen maar mogelijk ook effectief zijn tegen kanker. McLelland wijst op een aantal repurposed drugs, zoals metformine en mebendazol, die volgens haar onderzoek en ervaring positieve effecten hebben op kanker. Ze moedigt ook het off-labelgebruik van medicijnen aan, waarbij goedgekeurde geneesmiddelen worden gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor ze zijn goedgekeurd.


Het belang van dieet: Naast het gebruik van repurposed drugs benadrukt McLelland het belang van voeding bij kankerbehandeling. Ze pleit voor een specifiek dieet dat de bloedsuikerspiegel stabiliseert, insulineresistentie vermindert en de kankercellen uithongert. Het dieet bevat weinig suiker en koolhydraten, en richt zich op het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en fytochemicaliën.


Reactie en kritiek: Het werk van Jane McLelland heeft zowel lof als kritiek ontvangen. Haar benadering wordt door sommigen geprezen als een waardevolle aanvulling op conventionele behandelingen, terwijl anderen sceptisch zijn vanwege het gebrek aan grootschalige klinische studies